Recensies

Ik ben blij dat je op mijn pad bent gekomen, na 11 jaren therapie en bij jou in een half jaar tijd toch een hele andere wereld leren kennen. Me bewuster van mezelf en mijn lichaam geworden en dat gun ik andere mensen ook. M. van der Padt

Veel dank voor de begeleiding van het afgelopen jaar. Ik ben enorm gegroeid door jouw inzichten en feedback. Sanne je bent een kanjer, je hebt me laten zien dat ik alles in mijzelf heb om te groeien. Met jou ervaring laat je mensen weer bloeien. Liefs E. Ravestein

Dankjewel Sanne voor tot nu toe mooie ervaringen en warmte die je geeft. Je liet me beseffen dat ik er ook mag zijn. Dank P. Menes

Ik ben blij dat je op mijn pad bent gekomen, je geeft me vertrouwen dat ik er mag zijn en hopelijk ga ik nog veel verder groeien in dit traject! Je bent een heel mooi mens die andere kan geven en leren wat ze nodig hebben om zichzelf weer terug te vinden. A. van T’Hof

Je hebt me heel erg goed geholpen en handvaten gegeven om een goede balans te vinden en weer bij mijn gevoel te komen. Heb zelfs mijn gevoel geuit naar mijn moeder en die staat er ook voor open. Dankjewel voor alles. D. Daalder

Herstel na Long Covid op Holistische wijze

Geef je nu op voor de training herstel na Long covid.

Prachtig artikel wanneer je ervoor kiest als Fysiotherapeut alleen maar een fysieke aanpak te gebruiken, dat dit onvoldoende is voor herstel bij Long covid cliënten.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5276465/long-covid-patient-fysiotherapie-werkt-niet-mecvs


Praktijk-Natural voor Fysiotherapie en Bewustzijn kijkt naar de totale mens, zowel fysiek, als mentaal en emotioneel.

Wat mijn ervaring tot nu toe is bij cliënten die in het leven stil zijn gezet door Long covid, is dat mensen die restklachten hebben van Long covid, niet goed herstellen na Long covid of ernstig ziek zijn geworden, dat hier onderliggende problematiek ligt en dat er naar de oorzaak gekeken dient te worden.
Een ziekte zet je stil in het leven om goed bij jezelf na te gaan of je nog wel het leven leidt wat goed is voor jou als persoon. Ziekte is een disbalans na een overleefstand wat weer gebaseerd is op jou referentiekader (Vera Helleman). Ziekte vraagt je om stil te staan en weer naar binnen te keren en aan jezelf te werken, zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Een prachtige ervaring van een fantastische vrouw die herstellende is van Long Covid.

Door longcovid had ik veel klachten en met een fysieke aanpak fysiotherapie liep ik veel tegen grenzen aan, zowel lichamelijk als mentaal en kwam ik niet verder vooruit in mijn proces. Ik had het geluk om bij een Holistische fysiotherapeut terecht te komen en die is hiermee aan de slag gegaan. Klachten en grenzen worden vanuit een andere perspectief besproken,voor mij betekende dat aanpassing van gedachten, gedragspatronen en nieuwe gewoontes aanleren. Daarnaast is er veel ruimte en aandacht voor innerlijke rust via ademhalingsoefeningen en eventueel meditatie. Terug naar jezelf, terug naar de basis om vandaar uit met vertrouwen weer op te bouwen. Mijn klachten zijn sterk verminderd en daardoor is mijn belastbaarheid ook vergroot en gaat mijn herstel de goede kant op. Aldus Annelies Van T Hof ❤️

Wil jij anders leren kijken naar jou gezondheid en klachten? Opgeven voor een training herstellen na Long covid waarbij er gekeken wordt fysiek, mentaal en emotioneel: Stuur een email naar: info@praktijk-natural

Praktische informatie:

Locatie: Berkel en Rodenrijs

Wanneer: 2 avonden, in overleg

Kosten: 100 euro inclusief thee en wat lekkers


Prachtige Recensie kreeg ik van Ruben

“Van ongeloof en stressvol naar geloof en bewustzijn”

Mijn naam is Ruben. Even terug naar April 2021. Ik heb al langere tijd last van mijn lage rug. Na verder onderzoek kwam hier een hernia uit. Maanden lang intense pijn met uitstraling tot aan mijn kuiten teisteren mijn dagelijks leven.

Mei 2021. Inmiddels in de ziektewet beland en op dringend advies van de huisarts moest ik een Fysiotherapeut gaan zoeken voor herstel betreft de gevonden hernia. Mits dit mogelijk was. Met die gedachte kwam ik bij Sanne uit. Ik kwam bij Sanne waarbij ik me lichamelijk en geestelijk gebroken voel vanwege de pijnklachten. Voor mij voor de zoveelste keer weer bij een Fysiotherapeut.

Maar dit maal was het anders. Het eerste contact met Sanne voelt direct anders. Na een lange tijd onbegrip van een werkgever, bedrijfsarts etc. word ik wel begrepen en er word naar mij geluisterd. Dit komt al direct binnen. Het geeft me een warm gevoel dat ik welkom ben om het probleem te onderzoeken zonder dat ik het gevoel had dat ik mezelf moet verdedigen of schamen tegenover de buitenwereld.

Inmiddels was de 3e afspraak gemaakt en sta ik als een koppige man weer bij Sanne met nog steeds pijn in mijn rug en benen. Het is volgens Sanne tijd voor mij dat ik naar mijn lichaam ga luisteren en niet mezelf bezig te houden met wat de buitenwereld wil en vindt. En zo krijg ik een A4tje met allemaal punten erop onder mijn neus geduwd.

Ik geef aan niet over het verleden te willen praten. Ik heb nogal een backpack in plaats van een rugzak. Ze accepteert mijn keuze en is ook van mening dat het verleden niet perse belangrijk hoeft te zijn om innerlijke rust te vinden in het hier en nu, zoals ze dat zo mooi zegt.

Maar toch door die punten op A4tje valt er een doodse stilte en breek ik in tranen uit. Ja ik zeg het eerlijk als man, ik huil. Tuurlijk wil je bepaalde gebeurtenissen niet meer terug halen uit het verleden maar ik weet nu, soms ontkom je er niet aan. Sanne vraagt wat er gebeurd en slaat haar arm om me heen om steun te bieden . Ik geef als antwoord dat er niks is, maar er is wel degelijk iets. Een opeenstapeling van heel veel dingen in combinatie met de pijn. Een machteloos gevoel. Ik probeer me niet te laten kennen. Maar Sanne is niet gek, die heeft me allang door. Ze weet me inmiddels in tranen te krijgen. Iets wat ik in de 1e sessie ver weg heb proberen te houden door mezelf als een grote sterke man te vertonen en niet als een gebroken man.

Na mij getroost te hebben en dat Sanne mij in m’n waarde heeft gelaten ga ik de deur uit. Nog steeds voel ik mij begrepen en inmiddels voelt het contact van ongeloof vertrouwt.

Onze 4e afspraak krijgt een andere wending. Goedemorgen Ruben hoe gaat het met je? Mijn zenuwpijn is sterk aanwezig. Sanne vertelt dat we nu iets heel anders gaan doen. Ik ga je leren mediteren met als doel om te kijken wat jou zenuwpijn jou te vertellen heeft. Tenminste als je ervoor open staat om het eens anders te gaan bekijken? Ik doe een beetje lacherig omdat dit onbekend terrein is. Ik geloof wel in haar dus ik ga het aan. ik zei tegen haar ‘nou zet de kaarsjes maar aan haha’.

En zo beginnen we aan een meditatie sessie, licht uit en enkel haar stem in mijn oren. Stap voor stap wordt mijn lichaam zwaarder en zwaarder en zak ik weg in de bank. Dit alles duurt nog geen 10 minuten, als ik weer bij bewustzijn kom ben ik al verbaast over de zwaarte die ik in mijn lichaam voel. De ontspanning. Heel bijzonder. Nog steeds op het randje van ongeloof, puur omdat ik niet weet wat me zo juist overkomt. Met deze ervaring ga ik positief de week in.

de 5e afspraak gaan we een stapje verder, een visualisatie. Ik ben wat gespannen en heb pijn in mijn rug en benen. Ik wil niet terug naar het verleden. Sanne zegt meteen dat dit niet nodig is. Met een diepe adem in en uit start Sanne de meditatie. En zo ben ik in 3 minuten tijd compleet van de wereld. Eenmaal weer bij bewustzijn stap ik ongemerkt gemakkelijk de tafel af. Sanne vraagt hoe ik het ervaren heb. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het als zeer prettig heb ervaren. Ik loop de deur uit en kom ineens tot het besef dat ik pijnvrij ben, geen zenuwpijn meer en geen pijn in mijn rug. De tijd staat even stil. Ik krijg kortsluiting. Er gaat van alles door mee heen. Heel veel vraagtekens vliegen voorbij. Ik heb letterlijk voor het eerst in maanden geen pijn. Nergens niet. Als een knip in de vingers is het weg. Probeer dit moment eens te bevatten, dat je met pijn in je donder de praktijk in loopt en zonder medische ingreep er pijnloos uitstapt. INDERDAAD, dit moment is moeilijk te geloven en gaat tegen alles in. Ik weet niet hoe snel dat ik mijn telefoon moet pakken om Sanne dit met tranen in me ogen te vertellen.

Eenmaal thuis is er wel weer wat te voelen maar dit is echt minimaal in vergelijking met hoe ik me voelde voordat ik bij Sanne binnen de meditatie sessie had gedaan. Ik heb de gehele week bijna tot geen pijn of last meer gehad, wat eerst maanden lang pijn was.

Dit was het moment dat ongeloof omdraait naar geloof. Het is echt waar. Hetgeen wat Sanne mij probeert te vertellen is, intern naar jezelf luisteren en dat de oplossing in jezelf zit. Neem de tijd voor jezelf om dit te doen. Het echte daadwerkelijke ontspannen zodat je ook veel beter naar je lichaam kan luisteren. Alles valt op zijn plek.

Ik kwam nors binnen en nu ben ik zo blij dat ik dit een kans heb gegeven en heb doorgezet en ook dat Sanne mij het gevoel heeft gegeven dat ze in mij geloofd en in mij vertrouwt. Ik voel me letterlijk een ander mens.

Sanne is een ongelofelijk lieve meid en een echte professional in haar vak door ook te zijn wie ze is en jou te laten voelen dat je er mag zijn. Ze neemt letterlijk je pijn weg.

Praktijk Natural voor Fysiotherapie en Bewustzijn op RTL 4

Op RTL 4 ‘Altijd Jong’ met Praktijk Natural voor Fysiotherapie en Bewustzijn waarin de samenwerking met de Personal Training Lounge en Excellent Klinieken naar voren komt. De reguliere zorg en de alternatieve zorg die samen komt om kwaliteit van leven en naast het fysieke het innerlijk werk te bevorderen❤
#rtl4 #altijdjong #samenwerking #holistischfysiotherapeut #psychosomatiek #media

Workout Lichaamsbewustzijn in circuit vorm

(Een training voor lichaam en geest)

Wil je lekker in en met je lichaam voelen door lichaam en mindset te trainen tijdens een work out?

Wil jij je lichaam/jezelf beter leren kennen, weten wanneer je over je grenzen gaat, evaren dat je meer aan kunt dan je denkt en bovenal het leren luisteren en handelen naar je lichaam tijdens een intensieve work out?

Dan kun je je opgeven bij: Sanne van Rossen info@praktijk-natural.nl/ 0643525451

Deze workout bestaat uit een circuit training met allemaal verschillende oefeningen met eigen lichaamsgewicht. Hierin staat centraal dat je niet zomaar een oefening doet maar dat je dat met aandacht doet. Door met aandacht te trainen train je je spieren effectiever. Daarnaast zullen we af en toe wat oefeningen doen om onszelf comfortabel te voelen in en met ons lichaam. Hierbij zullen we ons ook richten op wat je graag  zou willen bereiken met deze workout.  Elke les wordt gestart met een meditatie liefde voor je lichaam.

Losse les: 15 euro

10 Rittenkaart: 125 euro met een geldigheidsduur van 15 weken.

Locatie: Sensibel – Johanjongkindrade 285C Capelle a/d IJssel en bij Balansil – Dotterbloemstraat 1

Wanneer: Elke Maandag van 9.30-10.15 bij Sensibel en elke Donderdag van 19.00 tot 19.45 bij Balansil

Ontstaan van Praktijk Natural voor Fysiotherapie & Bewustzijn

Praktijk Natural voor Fysiotherapie en Bewustzijn is ontstaan om een steentje bij te kunnen dragen aan de vaak onbegrepen groep met langdurige pijnklachten. De Nederlandse gezondheidszorg schiet met zijn medische, medicamenteuze en fysieke ingrepen tekort.

Veel mensen hebben pijn zonder dat er schade of een medisch probleem in het lichaam aanwezig is. Zelfs bij klachten die wel fysiek te zien zijn kun je jezelf afvragen wat hier de oorzaak van is.

Ik ben ervan overtuigd uit eigen ervaring en vanuit de wetenschappelijke onderzoeken van bijvoorbeeld Joe Dispenza dat zelfgenezing mogelijk is bij een juiste benadering en de open mind van de cliënt. Doordat we alles buiten ons zelf zoeken, zo ook een oplossing om onze pijn weg te nemen zijn we vergeten hoe wij het zelf kunnen oplossen. Praktijk Natural geloofd er dan ook in dat je eigen therapeut kunt worden als je bereid bent om jezelf te confronteren in waar jij vast loopt in het leven, wat je overtuigingen zijn die je niet meer dienstbaar zijn, angsten etc. Al deze dingen zetten zich vast in je lichaam. Je lichaam vertelt je een verhaal.

Een prachtig recensie kreeg ik afgelopen week wat laat zien dat chronische pijn opgelost kan worden zodat je er niet mee om hoeft te leren gaan maar dat je zelfs tot genezing kan komen:

In oktober bij deze deskundige vrouw terecht gekomen. Na meer dan 25 jaar heftige rugpijn en iedere week ‘verplichte’ massages en behandelingen, heeft zij het voor elkaar gekregen dat ik in 8 weken tijd, geheel pijnvrij door het leven ga. Dit door middel van het aanleren van een nieuw levenspatroon, meditatie en ademhalingsoefeningen. Langs deze weg wil ik dan ook hartelijk bedanken voor een pijnvrij leven, indien ik de behandeling een cijfer zou moeten geven, kom ik uit op minimaal een 9. Ad S.

Nu ook Online Fysiotherapie voor lichaam, ziel en geest mogelijk bij Praktijk Natural

Wil je liever vanuit huis ondersteund worden? Heb je een vraag omtrent klachten, wil je een oefenschema of wil je dat ik jou spiegel om patronen te doorbreken naar een leven vanuit je essentie, vertrouwen en vermindering van pijnklachten? Dan is er bij Praktijk Natural nu de keuze om ook een E-consult in te plannen. Omdat Praktijk Natural niet alleen hands-on werkt maar ook samen met jou naar de oorzaak gaat is dit een mooie optie om toe te voegen aan je huidige behandelplan en/of gehele online ondersteuning. Alle eerste online intake gesprekken kosten niets.

De rollen cliënt en therapeut

♡ Het dialoog wat ik met mezelf heb is dat wij therapeuten ons kunnen identificeren met ons beroep waarbij alwetendheid op de loer ligt. Maar laat nou net alles een spiegel zijn. Bij elke ontmoeting die ik als “therapeut” heb leer ik ook zoveel van de ander, doordat ik mezelf ontmoet ♡Uiteindelijk zijn we allebei cliënt en therapeut tegelijk met allebei onze eigen waarheid die spreekt vanuit ons hart. Hoe mooi is dit ❤

Samenwerking met de Personal Training Lounge in Bergschenhoek

Als alles ineens stroomt ❤ Praktijk Natural voor Fysiotherapie & Bewustzijn gaat aan de slag bij deze twee toppers van de Personal Training Lounge

Iedere maandag en vrijdag kun je bij de Personal Training Lounge terecht voor Fysiotherapie en/of een heerlijk ontspannende massage met etherische oliën/ Ayurvedische massages.

Heb je vragen, wil je meteen een behandeling boeken of een proefles PT? Mail naar info@personaltraininglounge.nl of naar info@praktijk-natural.nl

Samenwerking met Excellent Klinieken

Praktijk Natural voor Fysiotherapie & Bewustzijn werkt samen met pijn- en neuromodulatie centrum Excellent Klinieken. Excellent Klinieken is een expertisecentrum voor pijngeneeskunde voor zowel mensen met acute klachten en langdurige klachten. Door een behandeling bij Excellent Klinieken waarbij er vermindering van pijnklachten kan optreden kan Praktijk Natural verder gaan met het onderzoeken naar de oorzaak van de klachten.

De client met onverklaarbare langdurige klachten (SOLK)

Vanuit mijn ervaring en verschillende onderzoeken van bijvoorbeeld Joe Dispenza kunnen we de geest niet van het fysieke lichaam onderscheiden. Ik ga met jullie terug naar de oorzaak, want misschien zijn het overtuigingen of onverwerkte emoties die hun weg proberen te vinden. Daarnaast zal ik uiteraard eerst kijken wat de klachten fysiek precies zijn om vanuit daaruit een behandelplan op te zetten.

Ben je bereid om als chronisch pijn client te begrijpen waar de pijn vandaan komt, wat de pijn jou te vertellen heeft, persoonlijk willen groeien, bewustzijn te ontwikkelen, zelfkennis op te doen, in je kracht te komen en om erachter te komen dat wij zelfhelende vermogens hebben om je eigen therapeut te worden, ben je bereid om te kijken naar jezelf of je nog wel de dingen doet vanuit je hart en maken die je dan ook blij? Dan zit je bij Praktijk Natural op het goede adres die voor duurzaamheid staat. Ik verwelkom je graag met alle liefde.

Ik werk vanuit Excellent Klinieken in Dordrecht en bij de Personal Training Lounge vanuit Bergschenhoek ook kan ik bij je thuis komen.