Prachtige Recensie kreeg ik van Ruben

“Van ongeloof en stressvol naar geloof en bewustzijn”

Mijn naam is Ruben. Even terug naar April 2021. Ik heb al langere tijd last van mijn lage rug. Na verder onderzoek kwam hier een hernia uit. Maanden lang intense pijn met uitstraling tot aan mijn kuiten teisteren mijn dagelijks leven.

Mei 2021. Inmiddels in de ziektewet beland en op dringend advies van de huisarts moest ik een Fysiotherapeut gaan zoeken voor herstel betreft de gevonden hernia. Mits dit mogelijk was. Met die gedachte kwam ik bij Sanne uit. Ik kwam bij Sanne waarbij ik me lichamelijk en geestelijk gebroken voel vanwege de pijnklachten. Voor mij voor de zoveelste keer weer bij een Fysiotherapeut.

Maar dit maal was het anders. Het eerste contact met Sanne voelt direct anders. Na een lange tijd onbegrip van een werkgever, bedrijfsarts etc. word ik wel begrepen en er word naar mij geluisterd. Dit komt al direct binnen. Het geeft me een warm gevoel dat ik welkom ben om het probleem te onderzoeken zonder dat ik het gevoel had dat ik mezelf moet verdedigen of schamen tegenover de buitenwereld.

Inmiddels was de 3e afspraak gemaakt en sta ik als een koppige man weer bij Sanne met nog steeds pijn in mijn rug en benen. Het is volgens Sanne tijd voor mij dat ik naar mijn lichaam ga luisteren en niet mezelf bezig te houden met wat de buitenwereld wil en vindt. En zo krijg ik een A4tje met allemaal punten erop onder mijn neus geduwd.

Ik geef aan niet over het verleden te willen praten. Ik heb nogal een backpack in plaats van een rugzak. Ze accepteert mijn keuze en is ook van mening dat het verleden niet perse belangrijk hoeft te zijn om innerlijke rust te vinden in het hier en nu, zoals ze dat zo mooi zegt.

Maar toch door die punten op A4tje valt er een doodse stilte en breek ik in tranen uit. Ja ik zeg het eerlijk als man, ik huil. Tuurlijk wil je bepaalde gebeurtenissen niet meer terug halen uit het verleden maar ik weet nu, soms ontkom je er niet aan. Sanne vraagt wat er gebeurd en slaat haar arm om me heen om steun te bieden . Ik geef als antwoord dat er niks is, maar er is wel degelijk iets. Een opeenstapeling van heel veel dingen in combinatie met de pijn. Een machteloos gevoel. Ik probeer me niet te laten kennen. Maar Sanne is niet gek, die heeft me allang door. Ze weet me inmiddels in tranen te krijgen. Iets wat ik in de 1e sessie ver weg heb proberen te houden door mezelf als een grote sterke man te vertonen en niet als een gebroken man.

Na mij getroost te hebben en dat Sanne mij in m’n waarde heeft gelaten ga ik de deur uit. Nog steeds voel ik mij begrepen en inmiddels voelt het contact van ongeloof vertrouwt.

Onze 4e afspraak krijgt een andere wending. Goedemorgen Ruben hoe gaat het met je? Mijn zenuwpijn is sterk aanwezig. Sanne vertelt dat we nu iets heel anders gaan doen. Ik ga je leren mediteren met als doel om te kijken wat jou zenuwpijn jou te vertellen heeft. Tenminste als je ervoor open staat om het eens anders te gaan bekijken? Ik doe een beetje lacherig omdat dit onbekend terrein is. Ik geloof wel in haar dus ik ga het aan. ik zei tegen haar ‘nou zet de kaarsjes maar aan haha’.

En zo beginnen we aan een meditatie sessie, licht uit en enkel haar stem in mijn oren. Stap voor stap wordt mijn lichaam zwaarder en zwaarder en zak ik weg in de bank. Dit alles duurt nog geen 10 minuten, als ik weer bij bewustzijn kom ben ik al verbaast over de zwaarte die ik in mijn lichaam voel. De ontspanning. Heel bijzonder. Nog steeds op het randje van ongeloof, puur omdat ik niet weet wat me zo juist overkomt. Met deze ervaring ga ik positief de week in.

de 5e afspraak gaan we een stapje verder, een visualisatie. Ik ben wat gespannen en heb pijn in mijn rug en benen. Ik wil niet terug naar het verleden. Sanne zegt meteen dat dit niet nodig is. Met een diepe adem in en uit start Sanne de meditatie. En zo ben ik in 3 minuten tijd compleet van de wereld. Eenmaal weer bij bewustzijn stap ik ongemerkt gemakkelijk de tafel af. Sanne vraagt hoe ik het ervaren heb. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het als zeer prettig heb ervaren. Ik loop de deur uit en kom ineens tot het besef dat ik pijnvrij ben, geen zenuwpijn meer en geen pijn in mijn rug. De tijd staat even stil. Ik krijg kortsluiting. Er gaat van alles door mee heen. Heel veel vraagtekens vliegen voorbij. Ik heb letterlijk voor het eerst in maanden geen pijn. Nergens niet. Als een knip in de vingers is het weg. Probeer dit moment eens te bevatten, dat je met pijn in je donder de praktijk in loopt en zonder medische ingreep er pijnloos uitstapt. INDERDAAD, dit moment is moeilijk te geloven en gaat tegen alles in. Ik weet niet hoe snel dat ik mijn telefoon moet pakken om Sanne dit met tranen in me ogen te vertellen.

Eenmaal thuis is er wel weer wat te voelen maar dit is echt minimaal in vergelijking met hoe ik me voelde voordat ik bij Sanne binnen de meditatie sessie had gedaan. Ik heb de gehele week bijna tot geen pijn of last meer gehad, wat eerst maanden lang pijn was.

Dit was het moment dat ongeloof omdraait naar geloof. Het is echt waar. Hetgeen wat Sanne mij probeert te vertellen is, intern naar jezelf luisteren en dat de oplossing in jezelf zit. Neem de tijd voor jezelf om dit te doen. Het echte daadwerkelijke ontspannen zodat je ook veel beter naar je lichaam kan luisteren. Alles valt op zijn plek.

Ik kwam nors binnen en nu ben ik zo blij dat ik dit een kans heb gegeven en heb doorgezet en ook dat Sanne mij het gevoel heeft gegeven dat ze in mij geloofd en in mij vertrouwt. Ik voel me letterlijk een ander mens.

Sanne is een ongelofelijk lieve meid en een echte professional in haar vak door ook te zijn wie ze is en jou te laten voelen dat je er mag zijn. Ze neemt letterlijk je pijn weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *