Behandelingen

Voor wie:

Algemene fysiotherapie

Ik ga ervan uit dat je lichaam en ziel niet kunt scheiden van elkaar. Je gedachtes en je emoties kunnen een weerslag hebben in je lichaam. Inmiddels weten we wat er bij langdurige stress gebeurd. Zo zijn er veel pijnen en spanningen in je lichaam die vaak geen lichamelijke oorzaak hebben. Ik als fysiotherapeut met een holistische visie behandel niet alleen de pijn, maar ga ook met je in gesprek om op zoek te gaan naar de oorzaak van de pijn, zodat je zelf inzicht krijgt in wat te doen als je vastloopt in het leven. De signalen van je lichaam vertellen jou een verhaal. Naast chronische klachten behandel ik ook acute klachten.

Medical taping

Ik gebruik het medical taping concept als hulpmiddel bij je proces.

De achtergrond gedachte van het Medical Taping Concept op een rijtje :

  • De cure tape beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen. Met als resultaat vermindering van pijn.
  • Het ondersteunt het spierstelsel.

Medische trainingstherapie

Een functiegerichte training aangepast op het individu. Samen werken we op een verantwoordelijke wijze aan het functieherstel en je lichamelijke signalen te herkennen met als gevolg vermindering van pijn.

Meditaties/visualisaties

Tijdens het mediteren wordt de ademhaling rustiger, neemt de spierspanning, stofwisseling en bloeddruk af, neemt de bloedvoorziening naar de huid en spijsverteringsorganen toe en neemt de productie van stresshormonen als adrenaline af. Het immuunsysteem blijkt ook door meditatie versterkt te worden. Meditaties zullen ook een veel gebruikt hulpmiddel zijn in mijn therapie om bij jezelf te komen.

Fysiotherapie bij chronisch pijnclienten

Weer kunnen functioneren en participeren met het model van Machteld Huber positieve gezondheid. Maar ook gaan we samen kijken waar de disbalans zit op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel, waardoor je nu vastloopt in het leven. Ontdek je eigen patronen en krijg zelfinzicht zodat je straks zelf weet wat te doen als je in je oude patroon terug valt en vermindering van lijden wil.

Ayurvedische massage

De ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s – en de energiepunten genaamd marma’s heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect. De masseur stemt middels meditatie af op de energie van de cliënt voor zij/hij de massage start.

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. De Ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.

Essentiele olien werken verzachtend, reinigend of aardend, en andere staan bekend om hun energiegevende, verkwikkende, verwarmende of vernieuwende eigenschappen. Omdat onze lichamen zich gedurende de dag in verschillende emotionele en fysieke toestanden bevinden, kunnen essentiële oliën helpen bij het beheersen en het behouden van ons welzijn.

Resultaten:

Na in therapie te zijn geweest bij praktijk Natural ben je in staat je eigen geluk te realiseren en de regie te hebben over je klachten. Ook zul je een persoonlijke groei doormaken die jou in staat stellen om je eigen therapeut te worden met als resultaat pijnvermindering en vertrouwen te krijgen in jezelf op alle aspecten van het mens zijn. Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Je komt weer bij je natuurlijke staat van zijn.

Extra:

Programma kom in je kracht voor mensen die geadopteerd zijn

In 2010 besluit ik opzoek te gaan naar mijn biologsche familie in Sri Lanka. Ik wil weten waar ik vandaan kom. Mijn moeder is al snel gevonden met een groot mysterie erom heen. Ik besluit dat ik andere mensen die geadopteerd zijn wil spreken en moeders wil interviewen die een kind hebben afgestaan. Ik kom in een rollercoaster van emotie terecht. Ik kom erachter dat adoptie inherent staat aan kinderhandel en dat er veel geld aan verdiend wordt. Naar de vraag in het Westen werd er met aanbod geleverd, waarbij hele gezinnen in zendende landen uit elkaar getrokken worden. Ik besluit research te gaan doen en hier een boek over te schrijven en uit te brengen. Dit boek ‘Het verdriet van Sri Lanka’ is eind 2017 uitgekomen. Inmiddels is ook de Engelse vertaling uitgekomen.

Het schrijven heeft mij geholpen in het helings proces. Dit was het moment dat ik ben begonnen om aan mezelf te werken. Ik hoopte met mijn zoektocht naar mijn biologische moeder een leegte op te vullen. Dit was een grote illusie, want ik kwam erachter dat die leegte in mij zat en ik de enige was die dit kon opvullen. Ik heb mezelf slachtoffer gevoeld van de situatie. Ik merkte ook snel dat ik hier niks mee opschoot dan alleen maar mezelf pijn te doen. Ik heb toen besloten om uit de slachtoffer rol te stappen en het niet meer extern te leggen en de schuld te leggen bij de overheid. Ik was tenslotte zelf verantwoordelijk voor mijn eigen gevoelens om mezelf gelukkig te voelen over mezelf. Het was een lang proces, met therapie, boeken lezen en zelfconfrontatie. De beste keuze ooit geweest in hoe ik me nu voel over mezelf en het leven. Een groot voorbeeld voor mij is Jan Geurtz, die verteld dat we niet verantwoordelijk zijn voor onze trauma’s die we hebben opgelopen maar we zijn wel verantwoordelijk in het nu, hoe we hiermee om gaan.

Bij ongeheelde trauma’s of onverwerkte emoties komen vaak ook fysieke klachten kijken, hierbij kan ik dan ook door een fysiotherapeutsiche bril kijken en de pijn doen laten afnemen door verschillende ontspannings technieken.

Wat wil ik meegeven:

Ik zou het traject wat ik doorlopen heb om weer bij jezelf te komen en de controle van je eigen geluk en kracht willen laten ervaren. Aan het trauma wat wij als baby hebben meegemaakt kunnen we niks veranderen maar wat we wel nu kunnen doen is de verantwoordelijkheid nemen voor de gedachtes die we erover hebben en de controle terug te krijgen om voor je eigen geluk te kiezen.

In het programma zullen er verschillende modules naar voren komen waarbij zelfreflectie, zelfliefde, innerlijk kind werk, leren mediteren etc naar voren zullen komen. Dit kan een op een of in groepsvorm.

Mocht je geinteresseerd zijn, stuur even een berichtje en vraag naar de mogelijkheden.