Behandelingen

Voor wie:

Holistisch Fysiotherapie

Ik ga ervan uit dat je lichaam, geest en ziel verbonden zijn met elkaar. Je gedachtes en je emoties kunnen een weerslag hebben in je lichaam. Inmiddels weten we wat er bij langdurige stress gebeurd. Zo ook bij trauma ervaringen. Zo zijn er veel pijnen en spanningen in je lichaam waarbij we de oorzaak dieper kunnen vinden.  Als fysiotherapeut met een holistische visie behandel ik niet alleen de pijnpunten maar ga ook met je in gesprek om op zoek te gaan naar de oorzaak van de pijn, zodat je zelf inzicht krijgt in wat te doen als je vastloopt in het leven en lichaamswerk. De signalen van je lichaam vertellen jou een verhaal. Naast chronische (psychosomatische) klachten behandel ik ook acute klachten. Lichaamswerk is een belangrijk element wat ik gebruik in mijn behandelingen. 

Ayurvedische leefwijze en Massage 

Dit jaar ben ik naan Sri Lanka geweest om de met te verdiepen in de Ayurveda. Een eeuwenoude leefwijze dat zich verdiept in alle aspecten van de gezondheid: de lichamelijke conditie, de mentale balans, het spirituele en sociale welzijn, de omgevingsfactoren, de levensstijl en het dieet, de invloed die de seizoenen hebben op het leven en tot slot de behandeling en de verzorging van ziekten. Ayurveda is gebaseerd op het diepe geloof in het unieke van elk individu en streeft op een holistische manier naar het volledig benutten van zijn mogelijkheden.

Naast mijn benadering als holistisch fysiotherapeut van het lichaam is dit een prachtige aanvulling die ik in traject vorm geef of deze sessies zijn los te boeken van elkaar.

Traject van 10 x 2 uur in deze sessies krijg je educatie betreft ayurveda, bekijken we jou unieke dosha type en de ayurvedische massage.

Tarief 155 euro.

Deze sessies zijn ook los te boeken van elkaar.

Ook kinderen geef ik liefdevolle ayurvedische massages om weer vertrouwen te kunnen krijgen in hun lichaam, de intuïtie te vergroten, zichzelf geliefd leren voelen etc.

Tarief  kinderen 88 euro 

De ayurvedische massag e is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s – en de energiepunten genaamd marma’s heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect. Ik stem middels meditatie af op de energie van jou voor ik de massage start.

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelf genezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. De Ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.

Essentiele olien werken verzachtend, reinigend of aardend, en andere staan bekend om hun energiegevende, verkwikkende, verwarmende of vernieuwende eigenschappen. Omdat onze lichamen zich gedurende de dag in verschillende emotionele en fysieke toestanden bevinden, kunnen essentiële oliën helpen bij het beheersen en het behouden van ons welzijn.

Lichaamswerk/ traumaverwerking

Bij langdurige klachten gaan we naar de oorzaak van jou klacht. Vaak geeft het lichaam je iets aan dat iets uit balans is. Emotionele blokkades, trauma en/of andere externe factoren kunnen de reden zijn dat jou lichaam met jou wil communiceren. Innerlijk kind werk, massages, lichaamswerk kunnen tools zijn om bij de diepere lagen te komen om gehoor te geven aan wat jou lichaam je aangeeft. Uiteraard blijft het behandelplan afgestemd op jou. Op deze manier kun je ook je eigen therapeut worden.  

 

Magic Truffel Ceremonies

De magic truffels zie ik als een kadootje van de natuur. Ik gebruik de truffels op therapeutische basis en niet alleen voor de ervaring. We maken gezamenlijk en individueel onze reis. We zullen hierbij naar binnen keren en je zult allerlei inzichten en patronen bij jezelf ontdekken. Je innerlijke wijsheid komt naar boven. Voor mij hebben de plantmedicijnen ontzettend veel gedaan. Ik heb mezelf letterlijk kunnen transformeren van patronen en overtuigingen die me niet meer dienstbaar waren in het hier en nu met als resultaat dat ik terug bij mezelf ben gekomen.

Wat uitkomsten kunnen zijn is dat je je van een tunnelvisie naar een wat meer geestverruimend brein gaat. Je krijgt op een zachte manier de spiegel voor gehouden. Vermindering van fysieke klachten, traumaverwerking en her programmeren van het brein zijn enkele uitkomsten. 

Deze reis zal in een veilige setting gebeuren bij mij thuis met maximaal 4 personen. Ik zorg voor een afgestemde inleiding, we zetten met z’n allen een fijne energie neer, we proosten en danken de truffels, gaan onze reis in en daarna zullen we alle inzichten gaan integreren.

De truffels zijn 100% legaal in Nederland en is geen drugs maar een plantmedicijn.

Workshops

Ik geef verschillende afgestemde workshops van 1 dag of 2 dagen. Denk hierbij aan innerlijk kind werk, 5D ondernemen in 3D, je identificatie loslaten met jou trauma door middel van meditatie, dans, oefeningen en ouder kind trajecten komen eraan. 

Resultaten

Na in therapie te zijn geweest bij praktijk Natural ben je in staat je eigen geluk te realiseren en de regie te hebben betreft je klachten en je leven. Ook zal je een persoonlijke groei doormaken die jou in staat stelt om je eigen therapeut te worden met als resultaat pijnvermindering en vertrouwen te krijgen in jezelf op alle aspecten van het mens zijn. Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Je komt weer bij je natuurlijke staat van zijn. Je essentie.