Behandelingen

Voor wie:

Holistisch Fysiotherapie

Ik ga ervan uit dat je lichaam, geest en ziel niet kunt scheiden van elkaar. Je gedachtes en je emoties kunnen een weerslag hebben in je lichaam. Inmiddels weten we wat er bij langdurige stress gebeurd. Zo zijn er veel pijnen en spanningen in je lichaam die vaak geen lichamelijke oorzaak hebben. Ik als fysiotherapeut met een holistische visie behandel niet alleen de pijn, maar ga ook met je in gesprek om op zoek te gaan naar de oorzaak van de pijn, zodat je zelf inzicht krijgt in wat te doen als je vastloopt in het leven. De signalen van je lichaam vertellen jou een verhaal. Naast chronische (psychosomatische) klachten behandel ik ook acute klachten.

Medical taping

Ik gebruik het medical taping concept als hulpmiddel bij je proces.

De achtergrond gedachte van het Medical Taping Concept op een rijtje :

  • De cure tape beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen. Met als resultaat vermindering van pijn.
  • Het ondersteunt het spierstelsel.

Bewust trainen

Een functiegerichte training aangepast op het individu. Samen werken we op een verantwoordelijke wijze aan het functieherstel en je lichamelijke signalen te herkennen met als gevolg vermindering van pijn.

Meditaties/visualisaties

Tijdens het mediteren wordt de ademhaling rustiger, neemt de spierspanning, stofwisseling en bloeddruk af, neemt de bloedvoorziening naar de huid en spijsverteringsorganen toe en neemt de productie van stresshormonen als adrenaline af. Het immuunsysteem blijkt ook door meditatie versterkt te worden. Meditaties zullen ook een veel gebruikt hulpmiddel zijn in mijn therapie om bij jezelf te komen en overtuigingen te transformeren die jou niet meer dienstbaar zijn.

Ayurvedische massage

De ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s – en de energiepunten genaamd marma’s heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect. De masseur stemt middels meditatie af op de energie van de cliënt voor zij/hij de massage start.

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. De Ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.

Essentiele olien werken verzachtend, reinigend of aardend, en andere staan bekend om hun energiegevende, verkwikkende, verwarmende of vernieuwende eigenschappen. Omdat onze lichamen zich gedurende de dag in verschillende emotionele en fysieke toestanden bevinden, kunnen essentiële oliën helpen bij het beheersen en het behouden van ons welzijn.

Magic Truffel Ceremonies

De magic truffels zie ik als een kadootje van de natuur. Ik gebruik de truffels op therapeutische basis en niet alleen voor de ervaring. We maken gezamenlijk en individueel onze reis. We zullen hierbij naar binnen keren en je zult allerlei inzichten en patronen bij jezelf ontdekken. Je innerlijke wijsheid komt naar boven. Voor mij hebben de plantmedicijnen ontzettend veel gedaan. Ik heb mezelf letterlijk kunnen transformeren van patronen en overtuigingen die me niet meer dienstbaar waren in het hier en nu met als resultaat dat ik terug bij mezelf ben gekomen.

Wat uitkomsten kunnen zijn is dat je je van een tunnelvisie naar een open mind gaat, jezelf en dus de ander niet meer veroordeeld, je krijgt op een zachte manier de spiegel voor gehouden. Vermindering van fysieke klachten, traumaverwerking, deconditioneren van het brein.

Deze reis zal in een veilige setting gebeuren bij mij thuis met maximaal 3 personen. Ik zorg voor de inleiding, we zetten met z’n allen een fijne energie neer, we proosten en danken de truffels, gaan onze reis in en daarna zullen we alle inzichten gaan integreren.

De truffels zijn 100% legaal in Nederland en is geen drugs.

Resultaten

Na in therapie te zijn geweest bij praktijk Natural ben je in staat je eigen geluk te realiseren en de regie te hebben betreft je klachten en je leven. Ook zal je een persoonlijke groei doormaken die jou in staat stelt om je eigen therapeut te worden met als resultaat pijnvermindering en vertrouwen te krijgen in jezelf op alle aspecten van het mens zijn. Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Je komt weer bij je natuurlijke staat van zijn.